Vlotten

Platform voor avontuur en ontspanning

Een houten vlot - Het ultieme gevoel van vrijheid

Bij It Floats geloven we dat het water een ongekende vrijheid biedt, een plaats waar dromen en realiteit samenvloeien. Met onze expertise in drijvende constructies brengen wij deze visie tot leven door vlotten te creëren die niet alleen duurzaam en robuust zijn, maar ook plezier en ontspanning bieden. Onze vlotten, gebouwd op hoogwaardige kunststof drijvers, zijn het perfecte platform voor avontuur en ontspanning.

Verken het meer

Vanaf jouw eigen vlot

Bedenk je eigen constructie

De mogelijkheden zijn eindeloos

Wat zeggen onze klanten

Een greep uit onze reviews

Nick van Hal
Lees verder
Drijvers, hout etc gekocht om zelf een vlot in elkaar te zetten. De producten lijken van goede kwaliteit. Ook nam een werknemer (Jordi) de tijd om mij goed de adviseren over hoe ik het beste te werk kon gaan. Top!
Markant Outdoorcentrum
Lees verder
Twee vlotten aangeschaft voor op onze locatie. Eén als kanosteiger en de ander als overnachtingsvlot met een tent er op. Top en degelijk materiaal + goede service. Bedankt mannen! 🙂
Vorige
Volgende

Kunststof drijvers als basis

Een vlot op kunststof drijvers

 

De basis van onze vlotten vormen de kunststof drijvers, bekend om hun ongeëvenaarde stabiliteit en draagvermogen. Gecombineerd met een houten structuur, bieden deze vlotten niet alleen een stevig en betrouwbaar oppervlak, maar ook een esthetisch aantrekkelijke look die naadloos opgaat in elke waterrijke omgeving. Of je nu droomt van een rustige plek om te vissen of een dynamisch platform voor zonnebaden, onze vlotten vormen de perfecte basis voor jouw watergerelateerde activiteiten.

Standaard kunststof drijvers van it floats

4 Verschillende soorten

Voor ieder vlot de juiste drijvers

Wij bieden verschillende kunststof pontondrijvers aan die hieronder worden weergegeven. Zo heb jij voor elke situatie een passende drijver!

soorten_kunststof_drijvers

Uitleg ponton drijvers

Zelf een drijvend vlot maken? Dit zijn de stappen

Droom je ervan om zelf een vlot te bouwen? It Floats maakt deze droom bereikbaar met een eenvoudig te volgen proces:

 • ·       Planning en Ontwerp: Bepaal de afmetingen van je vlot en kies het aantal drijvers dat nodig is voor de gewenste stabiliteit en draagvermogen.
 • ·       Materiaalkeuze: Selecteer hoogwaardige materialen. Onze kunststof drijvers combineren perfect met hout voor het dek, waardoor een duurzaam en esthetisch aantrekkelijk vlot ontstaat.
 • ·       Constructie van de Drijvers: Bevestig de drijvers aan de onderkant van het houten frame om een evenwichtig drijfvermogen te garanderen.
 • ·       Betimmering en Afwerking: Plaats de houten planken en eventuele veiligheidsvoorzieningen zoals leuningen of antislipmatten.


Met deze stappen creëer je een persoonlijk vlot dat niet alleen functioneel, maar ook een blikvanger op het water is. Meer weten over montage? Klik dan op de button hieronder. 

Monteren van hout op kunststof drijvers

Een vlot kopen? Ga voor losse drijvers of een complete constructie


Ben je klaar om je droom van een eigen vlot op het water werkelijkheid te laten worden? Bij It Floats maken we het eenvoudiger dan ooit. Of je nu zelf aan de slag wilt met het bouwen van een vlot of de voorkeur geeft aan een kant-en-klare oplossing, wij staan voor je klaar.

Koop losse drijvers

Wat maakt een ponton drijvend? Dat is waar de drijvers om de hoek komen kijken. Drijvers zijn in essentie lucht- of gasgevulde containers die het drijfvermogen van de ponton bieden. Ze zijn ontworpen om veel gewicht te kunnen dragen zonder te zinken, waardoor de ponton effectief op het water kan blijven drijven.

Drijvers worden in verschillende vormen en maten gemaakt, afhankelijk van de specifieke behoeften van het project. Wat ze gemeen hebben, is hun vermogen om een ponton stabiel en drijvend te houden onder soms zware belasting. Hoe meer volume een ponton drijver heeft, hoe meer gewicht het kan dragen. 

Vraag een offerte aan voor een complete constructie

Een van de meest voorkomende toepassingen van drijvers zijn voor ponton boten. Deze boten worden vaak gebruikt voor recreatieve doeleinden, zoals vissen of cruisen op een meer. Ze kunnen ook gebruikt worden voor commerciële doeleinden, zoals veerboten of toeristenboten.

Ponton boot drijvers zijn ontworpen om maximale stabiliteit en drijfvermogen te bieden. Ze kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals plastic, metaal of zelfs beton, afhankelijk van de specifieke behoeften van de boot.

De voordelen van It Floats!

Maak eenvoudig jouw eigen drijvende constructie.

 

 

Neem vandaag nog contact met ons op of bezoek onze webshop om jouw drijvende droom te verwezenlijken. Jouw avontuur op het water begint hier, bij It Floats.

3 Verschillende soorten

Hoe kies je de juiste drijver voor jouw vlot?

Het kiezen van de juiste drijvers is cruciaal voor de stabiliteit, draagkracht en duurzaamheid van uw vlot. Bij It Floats bieden we een reeks drijvers aan die geschikt zijn voor verschillende toepassingen en belastingen. Hier zijn enkele richtlijnen om de beste keuze te maken voor uw project:

 • Bepaal de functie van het vlot: Wat is het primaire gebruik van uw vlot? Recreatief gebruik, zoals zonnen of vissen, stelt andere eisen dan een vlot voor het aanmeren van boten.
 • Overweeg de totale belasting: Schat het totale gewicht dat uw vlot moet dragen, inclusief mensen, meubels, en andere uitrusting. Houd rekening met de maximale draagkracht van onze drijvers om te zorgen dat uw vlot veilig en stabiel blijft.
 • Standaard vs. Boegdrijvers: Voor de meeste vlotten volstaan standaard drijvers. Als uw vlot echter moet kunnen bewegen of specifiek ontworpen is voor de voorzijde van een constructie, overweeg dan onze boegdrijvers die zijn ontworpen om de stroomlijning en navigatie te verbeteren.
 • Grootte en aantal drijvers: De afmetingen en het aantal drijvers zijn afhankelijk van de grootte van uw vlot en de gewenste drijfhoogte. Ons team kan u adviseren over de optimale configuratie voor uw specifieke project.


Bij It Floats begrijpen we dat elk project uniek is. Daarom staan we klaar om u te adviseren en te ondersteunen bij het kiezen van de juiste drijvers. Neem contact met ons op met uw projectdetails, en wij helpen u graag bij het realiseren van uw drijvende droom.

Ponton drijvers buiten opgeslagen op voorraad

Uitleg ponton drijvers

Visvlot

Ideaal voor karpervissers die de perfecte stek willen vinden, biedt een visvlot de vrijheid om het water op te gaan en op verkenning uit te gaan. Met onze speciaal ontworpen standaard drijvers, die eenvoudig in de lengte aan elkaar gekoppeld kunnen worden, en voorzien van omhoogstaande boegdrijvers voor betere navigatie, is dit vlot je ideale partner voor een succesvolle vissessie. 

Bouw eenvoudig je eigen visvlot door het houten dek op de drijvers te monteren, waardoor je een stabiel platform krijgt om van te vissen. Of je nu op zoek bent naar de rust van een solo-visreis of het plezier van het vissen met vrienden, een visvlot van It Floats verrijkt je viservaring.

Drijvers ingezet voor een visvlot op het water

Betaalwatervlot

Voor de ultieme visvrijheid op betaalwateren introduceert It Floats het betaalwatervlot. Dit vlot biedt vissers de unieke mogelijkheid om hun eigen plek op het water te kiezen, ideaal voor (karper)vissers die toegewezen secties van het water willen verkennen. Met onze duurzame standaard drijvers, versterkt met boegdrijvers voor gemakkelijke peddel- of motornavigatie, biedt het betaalwatervlot een mobiele visstek. Dit concept, nieuw en innovatief, stelt vissers in staat om, indien gewenst, van locatie te veranderen om de kansen op een goede vangst te vergroten.

Perfect voor betaalwater exploitanten die hun gasten een extra dienst willen bieden, verhoogt het inzetten van een betaalwatervlot niet alleen de tevredenheid van de gasten, maar biedt het ook de mogelijkheid om de overnachtingsprijs te verhogen.

visvlot-van-boven

Duurzaamheid en onderhoud

Bij It Floats staat duurzaamheid centraal in alles wat we doen. Onze vlotten zijn ontworpen met het oog op de lange termijn, zowel in termen van materialen als milieu-impact. De kunststof drijvers die de basis vormen van onze vlotten, zijn gemaakt van hoogwaardig polyethyleen, een materiaal dat niet alleen bestand is tegen de elementen, maar ook volledig recyclebaar is.

Onderhoudstips voor een Lange Levensduur:

 • Regelmatige Inspectie: Controleer uw vlot regelmatig op tekenen van slijtage of schade, vooral na extreme weersomstandigheden.
 • Reiniging: Houd uw vlot schoon van algen, mossen en ander vuil door het regelmatig met zacht schoonmaakmiddel en water te reinigen.
 • Bescherming tegen UV-straling: Hoewel onze drijvers UV-bestendig zijn, kan langdurige blootstelling aan direct zonlicht materialen sneller doen verouderen. Overweeg een beschermende behandeling of afdekzeil voor langere perioden van niet-gebruik.
 • Opslag: Indien mogelijk, bewaar het vlot tijdens het off-season op een droge plaats buiten het water om de levensduur te verlengen.

 

Door deze eenvoudige onderhoudspraktijken te volgen, kunt u de levensduur van uw vlot aanzienlijk verlengen, zodat u nog vele jaren van uw drijvende oase kunt genieten.