Ponton drijvers

De basis van drijvende constructies

Vind de drijver die past bij jouw project!

Of je nu een steiger wilt aanleggen, een pontonbrug wilt bouwen of een drijvend terras wilt realiseren, ponton drijvers zijn de belangrijkste componenten die je project tot een succes maken! Bekijk de verschillende polyethyleen drijvers van It Floats, en ontdek welke het best passen bij jouw project op het water.  

Drijvers

Voor jouw drijvend terras

Voor ieder ponton de juiste drijvers

Wij verkopen kunststof ponton drijvers die gebruikt worden voor recreatieve doeleinden. Tussen onze producten vind je ook kant en klare pontons die in variabele afmetingen te bestellen zijn. Je krijgt deze thuisgestuurd met drijvers, hout, montagemateriaal én een bouwtekening. Zo hoef je niet na te denken over je eigen constructie.

Wij bieden verschillende kunststof pontondrijvers aan die hieronder worden weergegeven. Zo heb jij voor elke situatie een passende drijver!

Hoeveel producten heb ik nodig?

Het aantal ponton drijvers die nodig zijn voor een project is afhankelijk van de situatie. Een basisprincipe waar je vanuit kunt gaan wordt hieronder beschreven.

Basisprincipe voor een veilige constructie

Voor een veilige constructie op het water is de vuistregel dat de gebruikte drijvers voor niet meer dan de helft onder water komen te staan. Dit noemen we een “halve onderdompeling”. Dus als een constructie drijvers gebruikt van 60 cm hoog, dan moeten deze drijvers niet verder dan 30 cm onder water zakken na belasting.

Als je uitgaat van dit principe kun je een indicatie krijgen van het aantal benodigde ponton drijvers. Dit doe je als volgt:

  1. Zoek de drijver die het best past bij jouw project (deze vind je verder op deze pagina)
  2. Bekijk bij welk gewicht de drijver een halve onderdompeling heeft bereikt
  3. Bereken hoeveel gewicht jouw constructie maximaal moet dragen
  4. Deel dit gewicht door het gewicht bij stap 2 en rond naar boven af

Een voorbeeld van bovenstaand kan bijvoorbeeld zijn:

  1. De standaard drijver
  2. 125 kg
  3. Een drijvend terras dat 1975 kg moet dragen
  4. 1850/125= 15.8

Om een veilige constructie te realiseren zijn er in dit voorbeeld minimaal 16 drijvers nodig.

Uitleg standaard drijvers

Koppelbare drijvers voor varende constructies

De standaard drijvers (120 x 60 x h 50 cm) zijn de meest gebruikte modellen en komen in twee varianten: de normale drijver en de boegdrijver.

De boegdrijver, met een omhoog staande punt, wordt vooraan geplaatst bij constructies die moeten kunnen varen, zoals een pontonboot. Voor vaste constructies volstaan de normale drijvers. Deze kunststof drijvers liggen hoger in het water, wat door gebruikers als zeer comfortabel wordt ervaren.

De drijvers worden in de lengte aan elkaar gekoppeld. Bij een draagvermogen van 125 kg ligt dit product 25 cm onder water (de helft van de hoogte).

Uitleg steiger drijvers

Ponton drijvers voor vaste constructies

De steiger drijvers (120 x 80 x h 28 cm) zijn bedoeld voor vaste constructies zoals een steiger aan de oever of een terras aan een woonboot. De lengte en breedte van de constructie zijn zelf te bepalen, met een minimale breedte van 120 cm.

Bij een draagvermogen van 120 kg ligt dit product 14 cm onder water (de helft van de hoogte).

Uitleg 2M drijvers

Drijvers voor 2 meter constructies

De 2M drijvers (120 x 200 x h 30 cm) zijn speciaal ontwikkeld voor constructies op het water die precies 2 meter breed moeten zijn, zoals een drijvend terras, zwemplateau of drijvende steiger. Deze drijvers bestaan uit twee delen en hebben een inhoud van 650 liter. Dankzij hun grote formaat en volume kan met relatief weinig drijvers een zeer stabiele constructie met een hoog draagvermogen worden gerealiseerd.

Voor de breedte van de constructie moet rekening worden gehouden met lengtes van 2 meter. Bij een draagvermogen van 350 kg ligt dit product 15 cm onder water (de helft van de hoogte).

Uitleg renovatie drijvers

Drijvers voor renovatieprojecten

De renovatiedrijvers zijn zo ontworpen dat ze eenvoudig op veel bestaande constructies kunnen worden gemonteerd. Hierdoor zijn ze ideaal voor renovatieprojecten, zoals een bestaande steiger waarvan het dek en frame nog in goede staat zijn, maar waarvan de drijvers vervangen moeten worden. De renovatiedrijvers zijn beschikbaar in twee maten: 240 liter en 475 liter.

Uitleg woonboot drijvers

Pontondrijvers voor woonboten

De woonboot drijvers (592 x 1000 x h 650 mm) kunnen aan elkaar gekoppeld worden om de gewenste lengte te bereiken. Met een inhoud van 330 liter zijn deze drijvers ideaal voor drijvende constructies die veel gewicht moeten dragen, zoals boothuizen, woonboten of floating tiny houses.

woonboot drijvers

Wat zeggen onze klanten

Een greep uit onze reviews

Nick van Hal
Lees verder
Drijvers, hout etc gekocht om zelf een vlot in elkaar te zetten. De producten lijken van goede kwaliteit. Ook nam een werknemer (Jordi) de tijd om mij goed de adviseren over hoe ik het beste te werk kon gaan. Top!
Markant Outdoorcentrum
Lees verder
Twee vlotten aangeschaft voor op onze locatie. Eén als kanosteiger en de ander als overnachtingsvlot met een tent er op. Top en degelijk materiaal + goede service. Bedankt mannen! 🙂
Vorige
Volgende

Gebruik voor pontonboten

Een van de meest voorkomende toepassingen zijn voor ponton boten. Deze worden vaak gebruikt voor recreatieve doeleinden, zoals vissen of cruisen op een meer.  

De basis van pontonboten zijn altijd onze standaard drijvers omdat deze speciaal zijn ontwikkeld voor varende constructies. Deze drijvers bestel je gemakkelijk in onze webshop.

Liever een pontonboot kopen als bouwpakket? Deze worden thuis geleverd met drijvers, hout, maattekening én montagemateriaal. Gemakkelijk zelf in elkaar te zetten!

Waar dien je rekening mee te houden?

Als je overweegt om ponton drijvers te kopen voor jouw project, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Allereerst moet je de specifieke behoeften van je project in overweging nemen. 

Hoeveel gewicht moet de ponton kunnen dragen? Hoe stabiel moet het zijn? Welk type en grootte van drijver is het beste voor jouw ontwerp? Dit zijn allemaal vragen die je moet beantwoorden, voordat je de perfecte drijvers voor je ponton kunt kiezen.

Wat is een ponton?

Een ponton is een vlakke, drijvende structuur. Dit heeft vaak als doel om datgeen te dragen wat er bovenop staat. Dit wordt vaak gebruikt in de bouw of offshore, maar een ponton kan ook de basis zijn voor bijvoorbeeld een recreatie vlot met huisje, visvlot, drijvend terras of drijvende steiger. Het woord ponton wordt ook vaak als verzamelnaam gebruikt voor een drijvend platform.

Welke rol hebben de drijvers?

Wat maakt een ponton drijvend? Dat is waar de drijvers om de hoek komen kijken. Drijvers zijn in essentie lucht- of gasgevulde containers die het drijfvermogen van de ponton bieden. Ze zijn ontworpen om veel gewicht te kunnen dragen zonder te zinken, waardoor de ponton effectief op het water kan blijven drijven.

Drijvers worden in verschillende vormen en maten gemaakt, afhankelijk van de specifieke behoeften van het project. Wat ze gemeen hebben, is hun vermogen om een ponton stabiel en drijvend te houden onder soms zware belasting. Hoe meer volume een ponton drijver heeft, hoe meer gewicht het kan dragen. 

Wat is de prijs?

De prijs van de drijvers kunnen variëren. Hieronder een overzicht van de prijzen per stuk:

Standaard drijver: € 245,00
Steiger drijver: € 245,00
2M drijver: € 500,00
Woonboot drijver: € 280,00

De prijs van één drijver is uiteraard wat anders dan de prijs van een compleet ponton of een compleet vlot. 

Zelf bouwen of een kant-en-klaar product?

Het bedenken van je constructie en het uitrekenen van het aantal drijvers kan lastig zijn. Bekijk hier ons artikel met uitleg hoe jij zelf een steiger of ponton kunt monteren.

We hebben zelf kant-en-klare pontons samengesteld die jij kan bestellen met drijvers, hout, montagemateriaal en bouwtekening. Deze zijn zeer makkelijk zelf in elkaar te zetten aan de waterkant. Wil je graag een project beginnen en zelf het hout kopen? Dan kun je ook losse ponton drijvers kopen in onze webshop!


Realiseer jouw droomplekje

Vraag een offerte aan

Je kunt onze producten direct bestellen in de webshop. Heb je nog vragen, advies of grote aantallen nodig? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Neem ccontact op met It Floats