Bekijk onze projecten

Projecten van It Floats

Bekijk de projectpagina van It Floats. Hier vind je een overzicht van de diverse projecten die we met trots hebben gerealiseerd.

Wil jij ook een drijvende constructie op maat laten maken? Neem dan contact met ons op voor een passende offerte!

Vlotten
Terrassen

Drijvend platform

Drijvend terras aan woonboot in Amsterdam

Vraag van de opdrachtgever

De opdrachtgever benaderde ons met de vraag om op korte termijn een drijvend terras aan te leggen voor een woonboot midden in Amsterdam. Het terras moest een lengte van 9 meter hebben. De uitdaging was dat het terras niet in zijn geheel door een autokraan vervoerd kon worden in Amsterdam vanwege lokale regelgeving, wat het verkrijgen van een vergunning tijdrovend maakt. Hierdoor moest het terras in twee delen vervoerd en gemonteerd worden. 

Het project

Voor dit project hebben we een drijvend terras ontworpen en gebouwd in onze werkplaats in Almelo. De constructie moest 2 meter breed zijn, waarvoor we onze 2M drijvers hebben gebruikt die perfect geschikt zijn voor dergelijke projecten. Het terras werd in twee delen gemonteerd in onze werkplaats. Vervolgens werden de twee delen op elkaar gezet en met een autokraan naar Amsterdam vervoerd, waar ze in het water werden getakeld. Eenmaal in het water, hebben we de twee delen aan elkaar gemonteerd, het terras naar de woonboot gevaren en met ankerringen en landveren vastgemaakt.

De huidige bewoners van de woonboot waren erg blij met het eindresultaat en gaven aan dat deze constructie veel stabieler was dan de vorige. Het was een prachtig project in het hartje van Amsterdam. Speciale complimenten gaan naar de chauffeur van de vrachtwagen, die puur vakmanschap toonde bij het laten zakken van de terrasdelen.

amsterdam house hotel klant it floats

Twee drijvende steigers voor pelsrobbenverblijf Wildlands

Vraag van de opdrachtgever

De opdrachtgever, Wildlands Dierenpark Emmen, benaderde ons met de vraag om meerdere drijvende steigers te leveren voor het nieuwe complex Nortica, bestemd voor onder andere de Pelsrobben. De drijvende steigers moesten in het water van het verblijf liggen zodat de Pelsrobben erop konden klimmen en rusten gedurende de dag. Daarnaast konden er geen palen in de ondergrond van het verblijf worden geslagen, waardoor drijvende steigers noodzakelijk waren. De steigers moesten worden gemonteerd met hardhout en een specifieke eis was om één van de steigers te voorzien van een schuine wand.

Het project

Voor Wildlands Dierenpark Emmen hebben wij twee drijvende steigers ontworpen en gebouwd. De ene steiger heeft een afmeting van 5 meter bij 3 meter, terwijl de andere steiger 6 meter bij 3 meter is. Omdat er veel gewicht op de constructies komt te liggen, hebben we in het midden extra drijvers toegevoegd om voldoende draagvermogen te garanderen. De steigers zijn gemaakt van duurzaam hardhout, wat bestand is tegen het intensieve gebruik door de dieren.

Bij een van de steigers hebben we een schuine wand geïntegreerd, zodat de pelsrobben gemakkelijk op het platform kunnen klimmen. De steigers zijn volledig gemonteerd in onze werkplaats in Almelo en met een autokraan opgehaald en vervoerd naar Dierenpark Emmen.

Drijvend platform voor kantoorunit Center Parcs

Vraag van de opdrachtgever

CenterParks kwam bij ons met de vraag om een drijvende constructie te realiseren waarop ze een kantoorunit konden plaatsen. Deze kantoorunit moest werknemers een werkplek bieden met prachtig uitzicht over het water. De kantoorunit zelf woog al 2000 kg +, wat betekende dat de constructie een hoog draagvermogen moest hebben.

Het project

Voor dit project hebben wij gekozen om een constructie te maken met vier rijen van onze standaard drijvers. De constructie heeft een afmeting van 8,4 meter bij 3 meter, wat voldoende ruimte biedt om de kantoorunit te plaatsen en nog wat ruimte overlaat om eromheen te lopen.

De constructie werd volledig gemonteerd in onze werkplaats in Almelo en in één geheel naar CenterParks vervoerd. Dankzij onze werkwijze konden we dit vlot binnen twee weken leveren vanaf het moment dat we de opdracht kregen.

De drijvende constructie biedt CenterParks een stabiele en ruime basis voor hun kantoorunit, waarmee ze hun werknemers een unieke en inspirerende werkplek op het water kunnen bieden.

Recreatievlot bij Markant Outdoorcentrum

Vraag van de opdrachtgever

Het bedrijf Markant Outdoorcentrum wilde graag een recreatievlot op hun locatie hebben waar ze een tent op kunnen plaatsen.

Het project

Gezien de nabijheid van Markant Outdoorcentrum ten opzichte van onze locatie, hebben we ervoor gekozen om het vlot ter plekke te monteren. We hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om een productvideo op te nemen, waarin we het montageproces vastlegden.

Het recreatievlot heeft een afmeting van 4,8 bij 2,5 meter en kon binnen 4,5 uur op locatie worden gemonteerd met onze standaard drijvers. Dit recreatievlot is ook beschikbaar in onze webshop als standaardproduct en kan als doe-het-zelf pakket naar klanten worden verzonden.

Realiseer jouw droomplekje op het water

Start jouw project vandaag!

Ben jij klaar om buitenruimte op het water te creëren? Bekijk de verschillende bestelopties in onze website óf vraag een offerte op maat aan. Ons team helpt je graag van concept tot realisatie!

Neem ccontact op met It Floats