Kunststof drijvers

Kunststof drijvers bestellen?

Voor iedere situatie de juiste drijver

Wil jij een drijvende constructie op het water realiseren met kunststof drijvers?  Bij It Floats vind je voor iedere situatie de juiste drijvers! Bekijk de video waarin de verschillende producten besproken worden!  

Wat zeggen onze klanten

Een greep uit onze reviews

Nick van Hal
Lees verder
Drijvers, hout etc gekocht om zelf een vlot in elkaar te zetten. De producten lijken van goede kwaliteit. Ook nam een werknemer (Jordi) de tijd om mij goed de adviseren over hoe ik het beste te werk kon gaan. Top!
Markant Outdoorcentrum
Lees verder
Twee vlotten aangeschaft voor op onze locatie. Eén als kanosteiger en de ander als overnachtingsvlot met een tent er op. Top en degelijk materiaal + goede service. Bedankt mannen! 🙂
Vorige
Volgende

Voor iedere situatie de juiste drijver

5 Verschillende soorten drijvers

losse pontons
Standaard drijver
Vanaf  255,00
drijver voor steiger
Steiger drijver
 255,00
Renovatie drijver
Vanaf  250,00
xl steiger drijver
2M drijver
 510,00
woonboot drijvers
Woonboot drijver
Vanaf  290,00

Uitleg standaard drijvers

Standaard drijvers

De standaard drijvers (120 x 60 x h 50 cm) is het meest gebruikte model dat bestaat uit twee soorten. De normale drijver en de boegdrijver.

De boegdrijver heeft een omhoog staande punt, deze wordt voorop de constructie gezet voor als het varend moet zijn zoals een pontonboot. Bij een vaste constructie zijn alleen de normale drijvers nodig. Deze kunststof drijver ligt een stuk hoger in het water, wat door gebruikers als zeer prettig wordt ervaren.

De drijvers worden over de lengte aan elkaar geschakeld. Dit product ligt bij een draagvermogen van 125 kg 25 cm onder water (voor de helft).

Ponton-drijvers-basic-2

Uitleg steiger drijvers

Steiger drijvers

De steiger drijvers (120 × 80 m × h 28 cm) wordt gebruikt voor vaste constructies. Zoals een steiger aan de oever of een terras aan een woonboot. De lengte en breedte van een constructie kun je hierbij zelf bepalen, houd er rekening mee dat de minimale breedte 120 cm is.

Dit product ligt bij een draagvermogen van 120 kg 14 cm onder water (voor de helft).

Losse drijver voor een steiger

Uitleg 2M drijver

2M drijvers

De 2M drijvers (120 x 200 x h 30 cm) zijn speciaal ontworpen voor constructies op het water die exact 2 meter breed moeten zijn. Te denken aan een drijvende terras, zwemplateau of een drijvende steiger. Deze drijvers bestaan uit twee delen en hebben een inhoud van 650 liter. Door de grote afmeting en volume realiseer je met relatief weinig drijvers al een zeer stabiele constructie met veel draagvermogen.

Voor de breedte van een constructie moet je rekening houden met lengtes van 2 meter. Dit product ligt bij een draagvermogen van 350 kg 15 cm onder water (voor de helft).

wat zijn kunststof drijvers

Uitleg steiger drijvers

Renovatie drijvers

De renovatiedrijvers zijn zo ontworpen dat ze op veel bestaande constructies gemonteerd kunnen worden. Hierdoor zijn de drijvers uitermate geschikt voor renovatieprojecten, bijvoorbeeld een bestaande steiger waarbij het dek en frame nog goed zijn, maar waarbij de drijvers vervangen moeten worden. De renovatiedrijvers zijn er in twee verschillende maten. De 240 liter én de 475 liter.

Handige tips!

Kunststof drijvers vormen de basis voor diverse drijvende constructies

Kunststof drijvers vormen de basis van vele drijvende constructies zoals pontons, vlotten, drijvende steigers, zwemplateau’s of een terras op het water. De drijvers zijn ontworpen, om een stevige en betrouwbare drijfkracht te bieden, terwijl ze tevens de noodzakelijke stabiliteit garanderen die een constructie nodig heeft. 

De drijvers worden gemaakt van polyethyleen met een wanddikte van 6 mm. Dit materiaal is gekozen vanwege een hoge waterbestendigheid en goed drijfvermogen. Daarnaast is het UV-bestendig en heeft het een lange levensduur. 

De drijvers bestaan uit kunststof en lucht, er wordt heel bewust geen gebruik gemaakt van een piepschuimvulling of purvulling. Mocht een drijver toch lek gaan, wat zelden tot nooit gebeurt, dan kan het water er uitlopen en kan de drijver gewoon gerepareerd of vervangen worden.

De verschillende kunststof drijvers van It Floats

Wij bieden verschillende kunststof drijvers aan, zo hebben wij voor iedere situatie de best passende drijver.

  • De standaard drijver is 120 x 60 x h 50 cm. Deze drijver bestaat uit twee soorten, de “normale drijver” en de “boegdrijver”. De boegdrijvers worden voorop geplaatst zodat er gemakkelijk mee gevaren kan worden. Deze drijvers bevestig je meestal in twee, en soms in 3 rijen onder een constructie. Het ligt wat hoger op het water en wordt gebruikt voor constructies die moeten verplaatsen op het water. De drijvers kunnen ook gebruikt worden voor een “vaste” constructie, hierbij zijn geen boegdrijvers nodig.
  • De steiger drijvers zijn 120 × 80 m × 28 cm. Deze drijver wordt veelal gebruikt voor drijvende steigers of andere vaste constructies. De drijvers worden in een aantal rijen onder de gehele breedte van de constructie geplaatst.
  • De steiger drijvers XL zijn zeer grote drijvers van 200 x 120 x 30 cm. Deze bestaat uit twee delen die je in elkaar schuift. Deze drijvers zijn te gebruiken voor constructies die extreem stabiel op het water moeten liggen. Door het grote oppervlak is er veel contact met het water dus ook veel stabiliteit. Ook deze drijvers bevestig je in verschillende rijen onder de gehele breedte van de constructie.
Vlot van kunstof drijvers op hetw ater

Realiseer jouw droomplekje

Creëer ruimte op het water met kunststof drijvers

Maak eenvoudig jouw eigen drijvende constructie.

Ben jij geen doe-het-zelver? Wij kunnen het natuurlijk ook voor je monteren!

Handige tips!

Het monteren van kunststof drijvers

Onze kunststof drijvers zijn zo ontwikkeld dat het monteren zeer eenvoudig is. De drijvers zijn voorzien van uitsparingen en voorgeboorde schroefgaten. Hierdoor kunnen houten balken, die fungeren als het raam,  gemakkelijk in de drijvers gelegd én gemonteerd worden. Als het raamwerk vast zit is het enkel nog een kwestie van houten vlonderplanken monteren. 

Wil jij een vaste of varende constructie op het water realiseren? Dan zijn er twee opties: 

  1. Je koopt enkel onze kunststof drijvers en gaat hier zelf mee aan de slag.
  2. Je koopt een kant en klaar “do it yourself” pakket bestaande uit drijvers, hout, montagemateriaal en een bouwtekening. Hierbij heb je alles in huis om de constructie zelf te monteren. 
  3. Je koopt een kant en klaar product, die op locatie in het water wordt gehesen

De verschillende toepassingen

Er zijn verschillende toepassingen waar onze polyethyleen drijvers voor worden gebruikt. De meest gebruikte worden hieronder kort toegelicht.

Drijvers voor vlot

In wat voor situatie ze ook worden gebruikt,  vlotten hebben een betrouwbaar drijfvermogen nodig, en dat is precies wat kunststof drijvers bieden. Ze zorgen ervoor dat het vlot blijft drijven en kunnen helpen om het stabiel te houden, zelfs in ruwere wateromstandigheden. In de recreatiebranche zien we dat er steeds meer tiny house constructies en luxe tenten op vlotten worden gemonteerd. Dit staat garant voor een bijzondere overnachting op het water. Ook worden onze drijvers gebruikt als visvlot.

Drijvers voor drijvend terras

Een drijvend terras zien we vaak bij bijvoorbeeld restaurants die hun terrasruimte willen uitbreiden of woonboten die hun leefruimte willen vergroten door een drijvend terras te realiseren. Voor dit soort projecten kunnen de drijvers van It Floats gebruikt worden

Drijvers voor steiger

Drijvers worden veel gebruikt als basis voor drijvende steigers in de haven of als privé steiger. Vooral in deze laatste categorie komt het veel voor dat mensen een eigen constructie bedenken. De drijvers vormen de basis en daarop wordt vervolgens een (meestal) houten constructie gemonteerd van vlonderplanken. Klik op de link en lees hoe jij zelf een steiger van hout maakt met de producten van It Floats.

Drijvers voor ponton

Een ponton is eigenlijk een verzamelnaam. In basis is een ponton een vlakke drijvende constructie op het water. Met als doel datgeen te dragen wat er bovenop staat. Onze ponton drijvers worden in pontonconstructies gebruikt om een stabiel en betrouwbaar drijvend platform te creëren.

Zwemplateau

Op recreatieplassen worden vaak zwemplateaus neergelegd met trappetjes eraan gemonteerd waar mensen heen kunnen zwemmen. Ook dit is een constructie die vaak gedragen wordt door kunststof drijvers.

Realiseer jouw droomplekje

Vraag een offerte aan

Je kunt onze producten natuurlijk direct bestellen in de webshop. Heb je nog vragen, advies of grote aantallen nodig? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Neem ccontact op met It Floats