Drijvende vlonder

Duurzame en flexibele wateroplossingen

Een drijvende vlonder met It Floats

Of je nu een particulier bent die droomt van een unieke toevoeging aan je waterrijke achtertuin, of een bedrijf dat op zoek is naar duurzame en flexibele wateroplossingen, een drijvende vlonder biedt een wereld aan mogelijkheden. Ontdek hoe je met de producten van It Floats zelf deze drijvende constructies kunt realiseren.

Maak zelf je eigen vlonder

Bij It Floats bieden we niet alleen kant-en-klare drijvende vlonders, maar ook de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan. Met onze kwalitatieve drijvers, hout, montagemateriaal, en gedetailleerde bouwtekeningen kun je je eigen drijvende vlonder ontwerpen en bouwen. Of je nu kiest voor een standaardmodel of een volledig gepersonaliseerde oplossing, we staan klaar om je te ondersteunen bij elk project.

Stap voor stap naar jouw droomvlonder:

 • Ontwerp: Begin met het visualiseren van jouw ideale drijvende vlonder. Hoe groot moet het zijn? Welke functie gaat het vervullen? Hoeveel gewicht moet het dragen?
 • Materialen: Selecteer de juiste materialen. Wij kunnen je adviseren over de beste keuzes voor jouw specifieke situatie.
 • Constructie: Volg onze bouwtekeningen of ga met een eigen ontwerp aan de slag. Met onze eenvoudige montagekits kan iedereen zijn of haar drijvende steiger monteren.
 • Genieten: Zodra je drijvende vlonder klaar is, is het tijd om te genieten van je nieuwe, unieke ruimte op het water.
 
 

Klik op de volgende link als jij een uitgebreid stappenplan wilt om een drijvende vlonder te monteren.   

Standaard vlonder smal

Wij bieden vlonders aan in een bouwpakket welke verkrijgbaar zijn in verschillende standaard afmetingen. Met breedtes van 120 cm, 160 cm, of 240 cm en lengtes van 250 cm tot 800 cm. Deze maten bestel je eenvoudig online. Deze vlonder wordt gemaakt met onze steiger drijvers als basis. 

Heb je een andere afmeting nodig? Neem dan contact op. Wij bieden ook maatwerkoplossingen aan.

drijvende steiger met kunststof drijvers
Standaard vlonder breed

Wij bieden vlonders aan in een bouwpakket welke verkrijgbaar zijn in verschillende standaard afmetingen. De breedtes gaan tot 310 cm en lengtes tot 600 cm. Deze maten bestel je eenvoudig online in onze webshop.

Heb je een andere afmeting nodig? Neem dan contact op. Wij bieden ook maatwerkoplossingen aan.

Drijvende vlonder render

Voor iedere vlonder de juiste drijver

4 verschillende soorten drijvers

losse pontons
Standaard drijver
Vanaf  255,00
drijver voor steiger
Steiger drijver
 255,00
xl steiger drijver
2M drijver
 510,00
woonboot drijvers
Woonboot drijver
Vanaf  290,00

De praktische toepassingen

Hoe en waar worden drijvende vlonders gebruikt?

Drijvende vlonders zijn constructies die toegepast kunnen worden in verschillende omgevingen en voor verschillende doeleinden. Denk aan privégebruik in achtertuinen met een vijver of aan een meer, bij restaurants met een waterterras, in jachthavens als extra aanlegsteiger, of als onderdeel van openbare parken en recreatiegebieden. De toepassingen zijn eindeloos, van een rustig plekje om te ontspannen en te genieten van het waterleven tot een functioneel platform voor watersportactiviteiten.

De constructie van drijvende vlonders maakt ze bijzonder geschikt voor locaties waar de waterstand fluctueert. In tegenstelling tot vaste constructies, bewegen drijvende vlonders mee met het waterniveau, wat ze een ideale oplossing maakt voor gebieden die gevoelig zijn voor overstromingen of droogte.

Praktische toepassingen omvatten:

 • Persoonlijke recreatiegebieden: Creëer je eigen drijvende loungeplek, perfect voor zonnebaden, vissen, of gewoon ontspannen met een goed boek.
 • Een vlonder voor bedrijven: Restaurants en cafés kunnen hun zitcapaciteit uitbreiden met een aantrekkelijk drijvend terras. Maar denk ook aan recreatiebedrijven met ligging aan het water.
 • Toegang tot water: Een drijvende vlonder kan dienen als een toegangspunt voor zwemmen, kanoën, of als aanlegplaats voor kleine boten.
 • Ecologische projecten: Drijvende vlonders kunnen worden ingezet voor het creëren van drijvende tuinen of habitats die bijdragen aan de waterkwaliteit en biodiversiteit.

De voordelen

De voordelen van een drijvende vlonder

Het integreren van een drijvende vlonder in je waterlandschap biedt talloze voordelen. Niet alleen verhoogt het de functionele waarde van het gebied, maar het biedt ook praktische oplossingen voor milieu- en bouwtechnische uitdagingen.

Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 • Flexibiliteit: Drijvende vlonders kunnen gemakkelijk worden aangepast in grootte en breedte. Hierdoor kun je een drijvende vlonder realiseren voor elke situatie.
 • Duurzaamheid: Bij It Floats gebruiken we hoogwaardig kunststof polyethyleen voor onze drijvers, wat zorgt voor een lange levensduur en minimale onderhoudsvereisten. Dit materiaal is bestand tegen rot, roest, en schade door UV-straling.
 • Milieuvriendelijk: Onze drijvende systemen zijn ontworpen met oog voor de natuur. Ze hebben een minimale impact op de waterbodem en het omringende ecosysteem, waardoor flora en fauna ongestoord blijven.
 • Veiligheid: Dankzij de stabiele constructie bieden onze drijvende vlonders een veilig oppervlak, zelfs in natte omstandigheden. Voor extra stabiliteit kun je ook anti-slib materialen bevestigen.
 • Extra ruimte. Een drijvende vlonder zorgt voor een extra ruimte waar gerecreëerd kan worden of waar men kan genieten van een mooi uitzicht.
 • Een drijvende vlonder kan gemakkelijk worden gerealiseerd tegen een relatief lage prijs. Dit is over het algemeen goedkoper dan een vaste vlonder waarbij palen geslagen moeten worden.

Partner voor drijvende droomprojecten

Waarom kiezen voor It Floats?

Bij It Floats zijn we gepassioneerd door het bieden van innovatieve en duurzame oplossingen voor elk watergerelateerd project. Onze kennis, gecombineerd met goede materialen en een klantgerichte aanpak, maakt ons jouw ideale partner voor het realiseren van jouw drijvende droomproject.

Ben je klaar om de stap te zetten naar een unieke drijvende vlonder? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. 

Wat zeggen onze klanten

Een greep uit onze reviews

Nick van Hal
Lees verder
Drijvers, hout etc gekocht om zelf een vlot in elkaar te zetten. De producten lijken van goede kwaliteit. Ook nam een werknemer (Jordi) de tijd om mij goed de adviseren over hoe ik het beste te werk kon gaan. Top!
Markant Outdoorcentrum
Lees verder
Twee vlotten aangeschaft voor op onze locatie. Eén als kanosteiger en de ander als overnachtingsvlot met een tent er op. Top en degelijk materiaal + goede service. Bedankt mannen! 🙂
Vorige
Volgende

Hoe duurzaam zijn drijvende vlonders?

Onze drijvende vlonders zijn zeer duurzaam. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof polyethyleen dat bestand is tegen rot, roest, UV-straling en extreme weersomstandigheden, wat zorgt voor een lange levensduur met minimale onderhoudsvereisten. Ook zijn ze voorzien van vurenhouten balken en vlonderplanken die zijn behandeld om bestand te zijn tegen natte omstandigheden.

Kunnen drijvende vlonders aangepast worden aan mijn specifieke wensen?

 

Ja, drijvende vlonders kunnen volledig worden aangepast aan je persoonlijke voorkeuren en de specifieke kenmerken van de locatie. Dit omvat grootte, vorm, en de keuze van materialen voor de afwerking. 

Wat is het maximale gewicht dat een drijvende vlonder kan dragen?

Het maximale gewicht dat een drijvende vlonder kan dragen, hangt af van de grootte en het type van de gebruikte drijvers. Wij kunnen je adviseren en helpen bij het ontwerpen van een vlonder die aan jouw specifieke behoeften voldoet.

Is er veel onderhoud nodig voor een drijvende vlonder?

Nee, onze drijvende vlonders vereisen minimaal onderhoud. Het schoonmaken met water en milde zeep is meestal voldoende om ze in goede staat te houden

Kan ik zelf een drijvende vlonder installeren?

Ja, met de juiste gereedschappen en een beetje doe-het-zelfervaring kun je zelf een drijvende vlonder monteren. We bieden gedetailleerde instructies en een ondersteunende maattekening om je door het proces te leiden.

Hoe lang duurt het om een drijvende vlonder te installeren?

De installatietijd kan variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van de vlonder. Een eenvoudige drijvende vlonder kan binnen 5 uur geïnstalleerd worden, terwijl grotere of meer complexe projecten meer tijd vereisen.

Wat zijn de eerste stappen om een drijvende vlonder bij It Floats te bestellen?

De eerste stap is contact opnemen met ons team via de website (mail) of telefoon. We zullen je vragen naar je wensen en de specificaties van de gewenste vlonder. Vervolgens bieden we een persoonlijk advies en een offerte op maat om je project te starten.

Hoeveel kost een drijvende vlonder?

Dit is helemaal afhankelijk van het aantal drijvers, het soort drijver en het gewenste formaat. Onze standaard vlonders zijn te bestellen vanaf € 1.285,00. 

Bestel in onze webshop of neem contact op

Wil jij graag een drijvende vlonder (laten) maken? Wij adviseren graag over de materialen, constructie en montage!  Ook zijn onze producten gewoon te bestellen in de webshop. 

Neem ccontact op met It Floats