Zwemsteiger

Droom op het water

Een zwemsteiger met de producten van It Floats

Hier wordt jouw droom voor de perfecte zwemsteiger werkelijkheid. Onze producten bieden de ideale oplossing voor iedereen die zijn of haar waterkant wil verrijken met een functionele en natuurlijke toevoeging.

Verken het meer

Vanaf jouw eigen ponton

Bedenk je eigen constructie

De mogelijkheden zijn eindeloos

De voordelen van een zwemsteiger

Een zwemsteiger is niet zomaar een aanwinst voor je waterkant; het is een investering die je beleving aan het water sterk gaat verhogen! Hier zijn enkele voordelen:

 • Directe toegang tot water: Met een zwemsteiger stap je zo het water in, ideaal voor zwemmen, zonnebaden of gewoon ontspannen aan de waterkant.
 • Veiligheid: Een stevige constructie biedt een veilige omgeving voor kinderen en volwassenen om van het water te genieten.
 • Meerwaarde voor je eigendom: Een goed ontworpen en geïnstalleerde zwemsteiger verhoogt de waarde en aantrekkelijkheid van je terrein.
 • Aanpasbaarheid: Of je nu een klein zwemplateau of een uitgebreide steiger wenst, de mogelijkheden zijn eindeloos.
drijvende steiger mogelijkheden (2)

Functies en afmetingen

Functies

Een zwemsteiger van It Floats is veelzijdig in gebruik. Hier enkele populaire functies:

 • Zwemplatform: Een veilige en toegankelijke plek om te zwemmen en te spelen in het water.
 • Aanlegplaats: Perfect voor het aanmeren van kajaks, kano’s, en zelfs kleine boten.
 • Ontspanningsgebied: Ideaal voor het plaatsen van ligstoelen, een kleine tafel, of zelfs een barbecue.

Afmetingen en ontwerp

Bij It Floats begrijpen we dat elke waterkant uniek is. Daarom bieden we zwemsteigers aan in diverse afmetingen. Onze standaardmodellen variëren in grootte, maar kunnen ook volledig op maat gemaakt worden om aan jouw specifieke wensen te voldoen.

Een typische zwemsteiger is 2 tot 3 meter breed en kan in lengte variëren afhankelijk van je behoeften en de beschikbare ruimte. Bekijk onze standaard steigers en vul de gewenste lengte en breedte in. Heb je een andere afmeting nodig? Vraag dan een offerte aan.

zwemsteiger

3 Verschillende soorten

Verschillende drijvers voor jouw zwemsteiger

Wij bieden verschillende kunststof drijvers aan die gebruikt kunnen worden voor het bouwen van een zwemsteiger. Bekijk de opties hieronder

soorten_kunststof_drijvers

Een stappenplan

Aankoop en montage

Het kiezen en monteren van jouw zwemsteiger met It Floats is een eenvoudig en bevredigend proces. Hier is hoe je kunt beginnen:

Stap 1: Ontwerp en Aankoop. Bezoek onze website of neem contact op met ons verkoopteam om jouw project te bespreken. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste afmetingen, materialen, en accessoires voor jouw zwemsteiger.

Stap 2: Levering van Materialen. Na jouw bestelling worden alle benodigde materialen, inclusief kunststof drijvers, hout, montagemateriaal, en een gedetailleerde bouwtekening, rechtstreeks naar jouw locatie verzonden.

Stap 3: Montage. Met de meegeleverde bouwtekening en montagematerialen kun je de zwemsteiger zelf assembleren. Onze ontwerpen zijn gericht op eenvoudige montage, met duidelijke instructies en een maattekening. Voor degenen die liever niet zelf monteren, biedt It Floats ook een professionele montageservice.

Monteren van hout op kunststof drijvers

Wat zeggen onze klanten

Een greep uit onze reviews

Nick van Hal
Lees verder
Drijvers, hout etc gekocht om zelf een vlot in elkaar te zetten. De producten lijken van goede kwaliteit. Ook nam een werknemer (Jordi) de tijd om mij goed de adviseren over hoe ik het beste te werk kon gaan. Top!
Markant Outdoorcentrum
Lees verder
Twee vlotten aangeschaft voor op onze locatie. Eén als kanosteiger en de ander als overnachtingsvlot met een tent er op. Top en degelijk materiaal + goede service. Bedankt mannen! 🙂
Vorige
Volgende

Kies de perfecte zwemsteiger

Het creëren van de ideale waterervaring begint met de keuze voor de perfecte zwemsteiger. Of je nu houdt van zonnebaden, zwemmen, of gewoon genieten van het uitzicht, een zwemsteiger van It Floats biedt ongeëvenaarde toegang en comfort. Bij het selecteren van je zwemsteiger zijn er verschillende factoren om te overwegen:

 • Locatie: Analyseer de waterdiepte, bodemgesteldheid en blootstelling aan elementen om het juiste type en ontwerp te kiezen.
 • Gebruik: Bepaal hoe je van plan bent je steiger te gebruiken. Heb je een rustige plek nodig voor yoga aan het water, of een robuust platform voor zomerse zwempartijen?
 • Afmetingen: Overweeg de grootte van je waterkant en hoeveel ruimte je wilt toewijden aan je steiger. Onthoud dat groter niet altijd beter is; het gaat om de balans tussen functionaliteit en esthetiek.
 • Materiaalkeuze: Kies uit een reeks materialen die niet alleen duurzaam zijn maar ook passen bij het landschap en je persoonlijke stijl.
 • Draagvermogen: het is belangrijk om te weten hoe veel gewicht de zwemsteiger moet dragen. Dit bepaalt uiteindelijk ook het aantal kunststof drijvers die er nodig zijn.


Een zorgvuldige afweging van deze factoren zorgt ervoor dat je zwemsteiger niet alleen aan je behoeften voldoet, maar deze zelfs overtreft.

Drijvend terras van It Floats

Pontons van It Floats

Seizoensvoorbereiding: Je Zwemsteiger Klaar voor de Zomer en Winter

Een zwemsteiger is een prachtige toevoeging aan elke waterkant, maar vereist wel enige voorbereiding om de seizoenen te doorstaan. Hier zijn enkele tips om je steiger het hele jaar door in topconditie te houden:

 • Zomer: Inspecteer je steiger aan het begin van het seizoen op eventuele beschadigingen of slijtage. Zorg ervoor dat alle onderdelen stevig vastzitten en vervang indien nodig beschadigde elementen. Het is ook een goed moment om je steiger te reinigen van algen en ander vuil.
 • Winter: In koudere klimaten is het cruciaal om je steiger te beschermen tegen ijs en sneeuw. Overweeg om je steiger uit het water te halen of gebruik speciale ijsbeschermingssystemen om schade te voorkomen. Controleer ook de drijvers en bevestigingsmaterialen op eventuele vorstschade.


Door je steiger goed te onderhouden en voor te bereiden op de seizoenen, verleng je de levensduur en geniet je jaar in, jaar uit van je waterparadijs.

drijvende steiger mogelijkheden (7)

Handige tips!

Accessoires en Uitbreidingen: Verhoog de Functionaliteit van Je Steiger

Je zwemsteiger is de basis, maar de accessoires en uitbreidingen maken het geheel af. Er zijn een breed scala aan opties om je steiger nog functioneler en plezieriger te maken:

 • Zwemladders: Essentieel voor gemakkelijke toegang tot het water, vooral voor kinderen en ouderen.
 • Veiligheidsrelingen: Bied extra veiligheid en steun rondom de steiger, ideaal voor openbare of gezinsvriendelijke omgevingen.
 • Zonneplatforms: Breid je steiger uit met speciale platforms voor ligstoelen en ontspanningsgebieden.
 • Verlichting: Voeg sfeerverlichting toe voor avondgebruik, veiligheid, en esthetiek. Solarverlichting is een duurzame en onderhoudsvriendelijke optie.
 • Opbergoplossingen: Integreer opbergboxen voor veiligheidsuitrusting, zwemvesten, en watersportmaterialen.


Door te investeren in deze aanpassingen, creëer je een multifunctionele ruimte die aan al je wensen voldoet. Elk accessoire is ontworpen met het oog op duurzaamheid, veiligheid, en gebruiksgemak, zodat je onbezorgd kunt genieten van je tijd aan het water.

Kunnen zwemsteigers het hele jaar door in bevroren water blijven liggen?

Dit hangt af van de specifieke omstandigheden en het klimaat van je locatie. In gebieden met strenge winters en diepvriesomstandigheden is het vaak beter om je steiger te verwijderen of te voorzien van speciale ijsbescherming om schade te voorkomen. Voor locaties met mildere winters, zoals Nederland, kunnen onze zwemsteigers, dankzij hun duurzame constructie en materialen, vaak het hele jaar door in het water blijven.

Is er een maximumgewicht dat de steiger kan dragen?

De draagcapaciteit van onze zwemsteigers varieert afhankelijk van de grootte en het gebruikte drijfvermogen. Als wij weten hoeveel kilo een steiger maximaal moet kunnen dragen kunnen we vervolgens berekenen hoeveel kunststof drijvers er nodig zijn. 

Kan ik accessoires toevoegen aan mijn zwemsteiger?

Absoluut! It Floats biedt een scala aan accessoires, zoals zwemladders, relingen en verlichting, die jouw zwemsteiger nog functioneler en aantrekkelijker maken.

Hoe lang duurt het om een zwemsteiger te installeren?

De installatietijd van een zwemsteiger kan variëren afhankelijk van de grootte en complexiteit van het ontwerp. Een eenvoudige steiger kan binnen een dag klaar zijn, terwijl grotere of meer complexe ontwerpen mogelijk meerdere dagen nodig hebben. Als je de montagekit van It Floats gebruikt, zorgen de duidelijke instructies en voorgesorteerde materialen voor een vlotte installatie.

Heeft mijn zwemsteiger onderhoud nodig en hoe vaak?

Ja, zoals elk buitenproduct heeft een zwemsteiger periodiek onderhoud nodig om in optimale conditie te blijven. Wij adviseren om minimaal twee keer per jaar, in het voor- en najaar, je steiger te inspecteren op schade, slijtage of losse onderdelen. Daarnaast moet je de steiger schoonmaken van algen, vuil en ander organisch materiaal dat zich kan ophopen.

Hoe bepaal ik het juiste drijfvermogen voor mijn zwemsteiger?

Het benodigde drijfvermogen hangt af van het gewicht dat je steiger moet dragen, inclusief mensen, meubels, en eventuele boten die eraan vastgemaakt worden. It Floats biedt een reeks drijvers met verschillende drijfvermogens om aan diverse eisen te voldoen. Ons team kan je helpen bij het berekenen van het benodigde drijfvermogen op basis van je specifieke gebruik en behoeften.