Drijvende steigers

Drijvende steiger bestellen?

Voor iedere situatie de juiste steiger

Wil jij een drijvende steiger realiseren met kunststof drijvers? 

Bij It Floats vind je voor iedere situatie de juiste drijvende steiger. Bekijk hieronder de standaard steigers die wij aanbieden in verschillende lengtes en breedtes. Wil jij graag een andere maat drijvende steiger bestellen? Vraag vrijblijvend een offerte aan! 

 

Kanosteiger

Recreatie steiger

Zwemsteiger

Terras steiger

Diverse standaard maten

Standaard drijvende steiger

De standaard steiger is verkrijgbaar in verschillende standaard afmetingen. Met breedtes van 120 cm, 160 cm, of 240 cm en lengtes van 250 cm tot 800 cm. Deze maten bestel je eenvoudig online.

Heb je een andere maat nodig? Neem dan contact op. Wij bieden ook maatwerkoplossingen aan.

drijvende steiger met kunststof drijvers

Voor iedere steiger de juiste drijver

4 verschillende soorten drijvers

losse pontons
Standaard drijver
Vanaf  255,00
drijver voor steiger
Steiger drijver
 255,00
xl steiger drijver
2M drijver
 510,00
woonboot drijvers
Woonboot drijver
Vanaf  290,00

Verschillende soorten steigers

Een drijvende steiger kan verschillende doeleinden hebben. De meest voorkomende zijn:

  • Drijvende kanosteiger. Voor het in en uitstappen in de kano, recreatie bootjes of sups. 
  • Zwemsteiger. Een steiger die voornamelijk wordt gebruikt als waterplatform om te gaan zwemmen. Vaak voorzien van een trappetje.
  • Aanlegsteiger. Voor het aanmeren van bootjes.
  • Drijvende vissteiger. Om vanaf te vissen als de bereikbaarheid naar het water lastig is. 

Een steiger op kunststof drijvers

Een drijvende steiger, ook wel bekend als een pontonsteiger, is een speciaal ontworpen steiger die op het wateroppervlak drijft. Dit type steiger wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van kunststof drijvers, die zorgen voor een veilig en betrouwbaar drijfvermogen. Drijvende steigers zijn populair vanwege hun flexibiliteit en aanpassingsvermogen aan veranderende wateromstandigheden, wat ze ook bijzonder nuttig maakt in omgevingen waar het waterpeil fluctueert.

Drijvende steigers worden gebruikt voor verschillende doeleinden en ze zijn geschikt voor zowel particuliere als commerciële toepassingen. Of je nu een veilige en stabiele plek nodig hebt om je boot aan te meren bij huis, of een openbare aanlegplaats wilt bouwen in een (jacht)haven, een drijvende steiger kan aan al deze behoeften voldoen!

Een groot voordeel van drijvende steigers is hun modulaire ontwerp. Ze kunnen worden samengesteld uit afzonderlijke, onderling geschakelde drijvers, waardoor het mogelijk is om steigers van verschillende lengtes en breedtes  te bouwen. Dit maakt ze zeer veelzijdig en aanpasbaar aan de specifieke eisen van jouw project! 

Een stappenplan

Het bouwen van een drijvende steiger

Het maken van een drijvende steiger is een mooi project! Of je nu een privé aanlegplaats voor je boot wilt creëren of een plek om te genieten van het uitzicht op het water, een drijvende steiger maakt jouw drijvende dromen realiteit! Meer weten? Bekijk dan het artikel met een duidelijk stappenplan hoe jij een drijvende steiger van hout maakt! Voor een korte versie lees de stappen hieronder.

  • Stap 1: Planning en Ontwerp. Het eerste wat je moet doen bij het maken van een drijvende steiger is de planning. Je moet de grootte en vorm van de steiger bepalen, evenals de hoeveelheid en het type drijvers dat je nodig hebt. Het is essentieel om te zorgen voor voldoende drijfvermogen om de gewenste lading te dragen, inclusief mensen, meubels en eventueel aangemeerde boten. Heb jij hulp nodig bij een ontwerp? Neem dan contact met ons op!
  • Stap 2: Materiaalkeuze. Het kiezen van het juiste materiaal is cruciaal voor de duurzaamheid en prestaties van je steiger. Kunststof drijvers zijn een uitstekende keuze vanwege hun duurzaamheid en weerbestendigheid. Ze zijn lichtgewicht, onderhoudsarm en bestand tegen UV-straling en corrosie. Voor het loopoppervlak is hout een populaire keuze vanwege het aanzicht, makkelijke montage en comfort. Zorg ervoor dat je kiest voor geïmpregneerd hout dat bestand is tegen vocht en schimmel. Wil jij een kant en klaar product binnenkrijgen met hout, montagemateriaal, drijvers en bouwtekening? Bekijk dan onze kant en klare steigers
  • Stap 3: Constructie van de Drijvers. Begin met de constructie van de kunststof drijvers volgens de instructies van de fabrikant. Je zult eerst het regelwerk moeten maken. De drijvers bevestig je aan de onderkant van het houten regelwerk met behulp van roestvrijstalen schroeven of bouten. Zorg ervoor dat de drijvers gelijkmatig verdeeld zijn over de onderkant van de betimmering om een gelijkmatig drijfvermogen te garanderen. Til de constructie daarna in het water. 
  • Stap 4: Betimmering en Afwerking. Als het regelwerk is bevestigd, kun je beginnen met de houten vlonderplanken aan de bovenkant. Doe dit in het water omdat de steiger na de vlonderplanken in de meeste gevallen niet meer te tillen is.
    Bij de meeste ontwerpen begin je met het leggen van de houten planken over de drijvers, en zorg ervoor dat ze stevig vastzitten. Zodra je steiger is betimmerd, overweeg dan om veiligheidskenmerken zoals leuningen of anti-slip oppervlakken aan te brengen. Dit afhankelijk van de toepassing van je steiger. Let op dat je de vlonderplanken 

Stap 1

Stap 3

Stap 4

Planning en ontwerp

Materiaalkeuze

Constructie drijvers

Betimmering & afwerking

Een onderhoudsarme steiger voor de lange termijn

Drijvende steigers zijn duurzaam en onderhoudsarm. De kunststof drijvers die worden gebruikt om deze steigers te bouwen, zijn bestand tegen de elementen en ontworpen om vele jaren mee te gaan. Ze vereisen weinig tot geen onderhoud, wat ze een kostenbesparende oplossing maakt op de lange termijn.

Als je overweegt een drijvende steiger aan te schaffen, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Dit zijn onder andere de afmetingen van de steiger, het gewicht dat het moet dragen, de wateromstandigheden waarin het zal worden gebruikt, en de specifieke behoeften en voorkeuren van de gebruikers. Een professionele leverancier van drijvende steigers kan je adviseren over de beste opties voor jouw situatie. 

 

Drijvende aanlegsteiger voor in de haven

In havens worden drijvende aanlegsteigers veelvuldig gebruikt. Ze bieden een stabiele en veilige plek voor boten om aan te meren en zijn ontworpen om de impact van golven en getijden te weerstaan. Daarnaast bieden ze het voordeel dat ze met het waterpeil mee stijgen en dalen, wat zorgt voor gemakkelijk en veilig aan- en afmeren, ongeacht de getijden condities.

Het aanleggen van een drijvende steiger in een haven vereist zorgvuldige planning en ontwerp. Het is essentieel om te zorgen voor voldoende diepte onder de steiger om te voorkomen dat boten vastlopen bij laag water. De drijvers die de steiger ondersteunen, moeten ook sterk genoeg zijn om het gewicht van de boten en eventuele andere belastingen te dragen.

Verschillende voorzieningen

Drijvende aanlegsteigers kunnen worden uitgerust met een verscheidenheid aan voorzieningen om het aanmeren van boten gemakkelijker en veiliger te maken. Dit kan onder meer bestaan uit bolders of kikkers waar lijnen aan vastgemaakt kunnen worden, antislip oppervlakken om uitglijden te voorkomen, en aansluitingen voor water- en stroomvoorzieningen. De exacte kenmerken en specificaties van de steiger kunnen worden aangepast aan de specifieke behoeften van de haven en de gebruikers.

Bereikbaarheid steiger

Een ander belangrijk aspect om te overwegen bij het plannen van een drijvende aanlegsteiger in een haven, is de toegankelijkheid. De steiger moet gemakkelijk te bereiken zijn vanaf het land, en er moet voldoende ruimte zijn voor boten om te manoeuvreren en aan te meren. Het kan ook nuttig zijn om na te denken over functies zoals verlichting, om de veiligheid en bruikbaarheid van de steiger te verbeteren in donkere uren.

In het kort; een drijvende aanlegsteiger in een haven kan een goede investering zijn die bijdraagt aan de functionaliteit en bruikbaarheid van de haven. Het is een project dat zorgvuldige planning en professionele uitvoering vereist, maar met de juiste aandacht voor detail, kan het resulteren in een faciliteit die vele jaren van betrouwbare service zal bieden. Wil je graag hulp bij het uittekenen van jouw steiger? Neem dan contact met ons op want wij van It Floats denken graag met jou mee! 

Drijvende steiger nodig?

Vraag een offerte aan

Je kunt onze producten natuurlijk direct bestellen in de webshop. Heb je nog vragen over een drijvende steiger of advies nodig? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

 

Neem ccontact op met It Floats

Wat zeggen onze klanten

Een greep uit onze reviews

Nick van Hal
Lees verder
Drijvers, hout etc gekocht om zelf een vlot in elkaar te zetten. De producten lijken van goede kwaliteit. Ook nam een werknemer (Jordi) de tijd om mij goed de adviseren over hoe ik het beste te werk kon gaan. Top!
Markant Outdoorcentrum
Lees verder
Twee vlotten aangeschaft voor op onze locatie. Eén als kanosteiger en de ander als overnachtingsvlot met een tent er op. Top en degelijk materiaal + goede service. Bedankt mannen! 🙂
Vorige
Volgende