Drijvende kanosteiger

Voor toegankelijkheid op het water

Kanosteiger

Waterrecreatie is een populaire activiteit voor zowel de avontuurlijke reiziger als de lokale recreant. Of het nu gaat om varen, vissen of kanoën, de nabijheid van water biedt een kalmerende ervaring.

Voor degenen die genieten van kanoën, is de toegankelijkheid tot het water een cruciale factor. Een kanosteiger zorgt ervoor dat jij gemakkelijk in- en uit het water kunt stappen en kunt genieten van deze wateractiviteit.

Verken het meer

Met de kano

Drijvers als basis

Onze drijvers als basis voor jouw kanosteiger

It floats biedt verschillende drijvers aan die ingezet kunnen worden als basis voor een drijvende kanosteiger. De steiger drijvers zijn 28 cm hoog en hebben een groter oppervlak, de standaard drijvers zijn 50 cm hoog en hebben een smaller oppervlak. Welke drijvers je het best kunt gebruiken hangt er dus vanaf hoe hoog u de steiger wilt maken.

Kanosteiger met standaard drijvers van It Floats
Kanosteiger met steiger drijvers van It Floats

Gemakkelijke montage

Montage kanosteiger It Floats

De montage van de kanosteiger is gemakkelijk en verschilt eigenlijk niet van de montage van een normaal vlot of steiger. Je kunt er voor kiezen om drijvers, hout, montagemateriaal en een bouwtekening in één keer te bestellen. In dat geval krijg je een “do it yourself” pakket thuis waarmee je zelf een kanosteiger in elkaar kunt schroeven.
Ook is het mogelijk om alleen drijvers te bestellen, vervolgens kun je zelf hout bestellen en een een kanosteiger monteren.

Weten hoe je dit doet? Bekijk hier de video over de montage of lees het artikel zelf een houten steiger maken!

Van kanoclubs tot campings

Waar wordt een kanosteiger gebruikt?

Een kanosteiger kan in verschillende wateromgevingen worden aangetroffen. Van rustige meren en vijvers tot stromende rivieren en kustlijnen. Enkele van de voornaamste locaties zijn:

  • Recreatiegebieden. Veel openbare meren en parken hebben specifieke gebieden waar mensen hun kano’s te water kunnen laten. Een drijvende steiger zorgt hier voor een veilige en efficiënte manier om dit te doen.
  • Campings. Voor campings die aan het water liggen, is het hebben van een kanosteiger een aantrekkelijke voorziening voor kampeerders die de waterwegen willen verkennen.
  • Kanoclubs en -verhuurbedrijven. Voor organisaties die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van kanodiensten, zijn drijvende steigers essentieel om klanten een gemakkelijke toegang tot het water te bieden.
  • Privéwoningen. Huiseigenaren met eigendommen aan het water kiezen soms voor een eigen kanosteiger, zodat ze gemakkelijk vanuit hun achtertuin kunnen kanoën of suppen.
Setiger drijvers met een volledig houten dek
drijvende steiger met kunststof drijvers

Wat zeggen onze klanten

Een greep uit onze reviews

Nick van Hal
Lees verder
Drijvers, hout etc gekocht om zelf een vlot in elkaar te zetten. De producten lijken van goede kwaliteit. Ook nam een werknemer (Jordi) de tijd om mij goed de adviseren over hoe ik het beste te werk kon gaan. Top!
Markant Outdoorcentrum
Lees verder
Twee vlotten aangeschaft voor op onze locatie. Eén als kanosteiger en de ander als overnachtingsvlot met een tent er op. Top en degelijk materiaal + goede service. Bedankt mannen! 🙂
Vorige
Volgende

De verschillende kanosteigers

Hoewel het basisconcept van een kanosteiger relatief eenvoudig is, zijn er verschillende soorten en modellen beschikbaar die zijn afgestemd op de specifieke behoeften van de gebruiker. De twee belangrijkste componenten van deze steigers zijn de kunststof drijvers en het houten dek. De variaties komen meestal in de vorm van het materiaal, de grootte, en het ontwerp.

Vaste vs. drijvende steigers

De meeste kanosteigers zijn drijvend, wat betekent dat ze op het wateroppervlak rusten, ondersteund door drijvers. Dit contrast met vaste steigers, die zijn verankerd aan de bodem van het waterlichaam.

Materiaalkeuzes

Hoewel kunststof drijvers en een houten dek standaard zijn, kunnen de specifieke materialen variëren. Sommige steigers hebben drijvers gemaakt van gerecycled plastic, terwijl anderen steviger kunststoffen kunnen gebruiken. Het houten dek kan ook variëren in soort, van behandeld grenen tot exotische hardhoutsoorten.

De voordelen van de aanschaf van een kanosteiger

De investering in een drijvende kanosteiger biedt een breed scala aan voordelen:

  • Gemakkelijke toegang. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk de vereenvoudigde toegang tot het water. Geen worstelen meer om de kano vanaf de oever het water in te krijgen.
  • Veiligheid. De stabiele constructie van een kanosteiger zorgt voor een veiligere in- en uitstapervaring, waardoor het risico op uitglijden of vallen aanzienlijk wordt verminderd.
  • Duurzaamheid. Met de combinatie van robuuste kunststof drijvers en een stevig houten dek zijn deze steigers gebouwd om de tand des tijds te doorstaan, bestand tegen weersomstandigheden en slijtage.
  • Esthetiek. Een goed ontworpen kanosteiger kan ook een esthetische waarde toevoegen aan de oever, met een natuurlijke en aantrekkelijke uitstraling.
  • Verhoogde waarde. Voor zakelijke ondernemingen zoals kanoverhuurbedrijven of campings kan een kanosteiger een aantrekkelijke voorziening zijn die klanten trekt. Evenzo kan het voor huiseigenaren de algehele waarde van hun aan het water gelegen eigendom verhogen.

Op zoek naar een kanosteiger?

Vraag een offerte aan

Je kunt onze kunststof drijvers natuurlijk direct bestellen in de webshop. Heb je nog vragen over een kanosteiger of advies nodig? Neem contact op of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Neem ccontact op met It Floats